L I N K S / I N F O      S I T E ' SGenealogische gegevens worden door mij genoteerd op papier en handmatig ingevoerd in een database.
Nu bestaat er een grote mate aan verschillende genealogische programma's, die hiervoor te gebruiken zijn.
Nu is in 1980 door mij gekozen voor een programma genaamd HAZA-DATA.
Dit was toen een kleine gebruikersclub, maar is inmiddels uitgebreid tot een zeer grote groep van gebruikers.          Voor het genealogische onderzoek kan men op een groot aantal manieren aan zijn gegegevens komen. Zoals reeds eerder gemeld ben ik in de begin jaren 80 begonnen onder in de kelder van het gemeentehuis in Bedum. Niet iedereen is in die gelegenheid, en tegenwoordig zal een gemeentehuis veelal niet meer zo zijn medewerking verlenen. (Er zijn in de loop der jaren namelijk vele stamboomonderzoekers bij gekomen) Buiten deze informatiebron is men aangewezen op de verschillende streek- en gemeente-archieven, die zich in den lande bevinden. Echter zal voor velen de afstand in kilometers vaak een groot probleem vormen.Daarbij de tijd (die voor vele genealogen kostbaar is) nog niet een megerekend. Zo is de laatste jaren een nieuw onderzoeks-item aan de informatiebronnen toegevoegd: het welbekende internet! Zo worden door mij de volgende internetsite's veelal uitgeplozen. Opmerking hierbij is wel, dat deze gegevens door veelal vrijwilligers zijn ingevoerd, en dat typ en schrijffouten, danwel verkeerde gegevens van data van geboorte en overlijden etc. wel verkeerd kunnen zijn. Voor verificatie zal men deze zelf evt. moeten uitzoeken. Zo ook de gegevens van geboortedata bij overlijdens van personen, die voor 1800 zijn geboren, zijn veelal niet juist: men gokte wel eens.Dus overname van deze gegevens zullen niet altijd correct zijn! Zo ook de schrijfwijze van vele namen.
Voor Nederland in zijn totaliteit is er de volgende site:                                                                 Voor gegevens uit de provincie Drenthe, de zeer recentelijke nieuwe site:

Voor allerlei verwante onderwerpen aan het onderzoek van je stamboom kun je altijd kijken op                                                                  GENEALOGIE.PAGINA.NL

Hoofdmenu

Naar boven